Om företaget

EliaExpress är ett modernt tjänsteföretag som erbjuder sina kunder, stora som små, kostnadseffektiva transport- och logistiktjänster
inom områdena Bygg & Anläggning, Entreprenad, Miljö & AvfallIndustri & Lager samt Tunghantering.

Företaget bildades 1997 då Halmstad Express övertog Bröderna Eliassons Åkeri. EliaExpress ägs till 100% av Halmstad Express ek. för, som har ett 40-tal medlemmar. Dessa är själva aktiva åkare eller maskinägare i bolaget.

I dag har företaget vuxit till en omsättning kring 150 MSEK och med 125 anställda. Totalt förfogar EliaExpress över cirka 75 lastbilar och ett 40-tal entreprenadmaskiner.

Vårt huvudsakliga marknadsområde är Halmstad med omnejd, men vi trafikerar hela landet och kör även utomlands om våra kunder så skulle önska.

Genom åren har EliaExpress samlat på sig en stor erfarenhet av transporter med kringtjänster. EliaExpress utför uppdrag efter direkt beställning, som exempelvis transporter med kranbilar och avfallshantering. Men vi arbetar också med långsiktiga avtal, där specialbyggda fordon dagligen utför uppdrag, många gånger som en integrerad del i kundens produktion.

 

_J1A3077_637x425
_J1A3067

Fordonsparken är väl anpassad för att möta våra kunders olika behov. I vissa fall gäller maximal lastförmåga, i andra hög lyftkapacitet på kranar eller särskilda anordningar för lastning och lossning. Vilket transportbehov du än har, så har EliaExpress en lösning på det.

EliaExpress är medlemmar i Q3-Forum för hållbara transporter www.q3.se

EliaExpress i samarbete med http://www.transport.se/din-avdelning/avd25/Schysta-Villkor/

EliaExpress har tagit ställning http://www.akeri.se/fairtransport