Kran & lyft

Hos oss hittar du ett stort utbud av kranbilar och bodbilar som kan utföra alla typer av förekommande tjänster inom kran och lyft. Förutom traditionella lyft och transporter av material och maskiner erbjuder vi även tjänster med såg, skopa, gafflar och personkorg. Vi beskär träd med kranmonterad såg och transporterar bort timmer och ris. Dessutom levererar och lyfter vi in material i storsäck. Vi kan även erbjuda företagsanpassade kranbilar för distribution och direktleverans av exempelvis byggmaterial.

EliaExpress kranbilsflotta består av kranbilar utrustade med kranar från 10,0 – 99,0 tonmeter. Våra kranbilar är utrustade med följande:

  • Sågklinga
  • Skopa
  • Pallgaffel
  • Jibb
  • Personkorg

Hör av er så ses vi och pratar om hur vi kan hjälpa er lösa era behov av transporter. Välkommen!

 

RING OSS PÅ 035-17 18 19 VID FRÅGOR

Frågor & Svar

Vilka faktorer bör beaktas vid planeringen av ett kranlyft?

Vid planeringen av ett kranlyft måste man ta hänsyn till viktiga faktorer som belastningens vikt och dimensioner, arbetsområdets tillgänglighet, samt eventuella hinder som kan påverka lyftets säkerhet. Dessutom måste rätt kranmodell och utrustning väljas för att matcha lyftets specifika krav.

Hur skiljer sig olika typer av kranar när det gäller lyftkapacitet och användningsområden?

Kranar varierar i lyftkapacitet och användningsområden. Tornkranar används ofta på byggarbetsplatser för att lyfta material till höga höjder, medan mobila kranar, som kranbilar, är mer flexibla och kan användas för olika ändamål. Kranbilens rörlighet gör den särskilt användbar för att utföra lyftuppdrag på olika platser.

Hur säkerställer man säkra lyft med en kranbil?

För att säkerställa säkra lyft med en kranbil är det viktigt att genomföra en grundlig säkerhetskontroll av kranutrustningen innan användning. Operatören bör vara utbildad och certifierad för att hantera kranen, och lyftet bör utföras i enlighet med gällande säkerhetsföreskrifter. Dessutom är noggrann kommunikation och planering av lyftet avgörande för att undvika olyckor och skador.

Kontakta oss

    Kontaktuppgifter

    Meddelande